Leuk dat je over mij wilt lezen!

Altijd al was ik nieuwsgierig en onderzoekend, en vond ik het belangrijk anderen te helpen. Opgroeiende in een klein dorpje met 2000 inwoners in Limburg, werd die wereld iets te klein voor mij. Ik was altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Om te studeren verhuisde ik naar de grote stad, Amsterdam, waar ik me uiteindelijk veel meer op mijn plek voelde. Tijdens mijn opleiding tot onderzoeker miste ik het menselijk contact en direct helpen van mensen. Naast psychobioloog ben ik dan ook neuropsycholoog 

De klinische praktijk ben ik altijd blijven combineren met wetenschappelijk onderzoek, omdat ik van beiden de toegevoegde waarde zie en ik ze onlosmakelijk met elkaar verbonden vind. En ik kan simpelweg niet kiezen :-). 

Zoals je je vast wel kunt voorstellen, is het combineren van beide werelden een enorme uitdaging. Ik ben dan ook in een burn-out terecht gekomen in 2018 omdat ik het TE uitdagend voor mezelf maakte (een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, alles zelf willen doen, bang zijn om het niet goed genoeg te doen, enzovoorts).  

Dit heeft me doen nadenken over waar ik mijn waardevolle tijd aan wil besteden (want tijd krijg je nooit meer terug) en hoe ik het mezelf makkelijker kan maken. Vanaf dat moment heb ik de beste keuzes in mijn leven gemaakt, waaronder het starten van Hulp bij Wetenschappelijk Onderzoek.

Precies dat gun ik jou ook; dat je geen ’tijd verspilt’, je energie steekt in wat echt belangrijk voor je is, en soms voor een makkelijkere weg mag kiezen. 

Uiteindelijk heb ik zowel een GZ-opleiding als een promotie-traject tegelijkertijd afgerond, waarbij ik mijn promotie-onderzoek in de helft van de tijd heb weten te volbrengen door extreem efficiënt te werken!

Ben je benieuwd naar mijn proefschrift? Je kunt ‘m hier vinden:

Proefschrift inzien

 

Ik was te gast bij de podcast voor Psychologen: